| GÜNÜN TARİFİ |
Yoğurtlu Kek
Malzemeler :
1 ölçü yoğurt ( 120 mL yani yarım bardak )
2 ölçü şeker ( 1 bardak )
yarım ölçü sıvı yağ ( su bardağının dörtte biri )
3 yumurta
3 ölçü un ( 1.5 su bardağı )
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
Arzu ettiğiniz mevsim meyvelerinden içine küçük küpler kesip koyabilirsiniz.
Anahtar Kelimeler:
Yoğurt, Kek Fransız Şeker Sıvıyağ Yumurta Un Kabartma Tozu Tuz Mevsim Meyvesi
|
| İSTATİSTLİKLER |
613 YEMEK TARİFİ BULUNMAKTADIR
192 KAYITLI ÜYEMİZ MEVCUTTUR
|
|
 |
İtalyan Mutfağı/
Dünya Mutfakları/ Yemek Tarifleri
|
| Savoiardi Tiramisu (Kedi Dilli Tiramisu)
|
|
Hazırlanışı:
Savoiardileri yapmak için
Kedi dili bisküviler, bildiğiniz gibi hafif yumuşak, içi kek kıvamında dışı biraz kıtır, incecik olurlar. Bu bisküvileri pudinglerle, dondurmalarla, tek başına çikolata sosuna batırarak, pasta yapımında ve süslemesinde, yaratıcılığınıza göre daha birçok alternatif tarifte kullanabilirsiniz. Yapımı şaşırtıcı derecede kolay ve kısa sürüyor.
Fırınınızı 200 dereceye getirip ısıtın.
Yumurta sarıları, vanilya, badem tozu ve toz şekeri bir kapta koyu bir kıvam alana ve köpürene kadar yüksek devirde iyice çırpın.
Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta bembeyaz olana ve sertleşene kadar yüksek devirde çırpın. (kabı ters çevirdiğinizde neredeyse akmayacak şekilde olmalı)
Çırpılmış yumurta beyazlarını, yumurta sarısı ile yaptığınız diğer karışıma ekleyip tahta kaşıkla beyazları söndürmeden karıştırın.
100 gr. un ve 1 paket kabartma tozunu birlikte eleyerek karışıma ilave edin ve tahta kaşıkla yavaşça malzemeleri birbirine yedirerek macun kıvamına getirin. Karışım kaşıktan döktüğünüzde uzayacak bir kıvamda olmalıdır.
Hamuru bir sıkma torbasına doldurup (ya da kaşık yardımıyla) bir parmak eninde ve 10 cm uzunluğunda şeritler halinde yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. (yağlanmış tepsi olmaz, mutlaka yağlı kağıt ya da silikon pişirme yüzeyi kullanmalıyız.)
200 derecede mutaka önceden ısıttığınız fırında 8 dakika (tam sekiz dakikada ideal kıvama geldi.) Kabarıp sarı renk alana kadar pişirin. Siz tabii sizinkileri kontrol edin ama 10 dakikadan fazla fırında tutmayın. Çok kızarmamaları gerekiyor. Tepside 5 dk. soğutup bir spatula yardımıyla tepsiden alın ve soğumaya bırakın.
Tiramisuyu hazırlamak için:
Öncelikle kremayı hazırlamak için nişastayı sütle karıştırın, unu ilave edip şekeri ekleyin ve bu karışımı kısık ateşte topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Hafif ılınınca içine labne peynirini ekleyip mikserle çırparak pürüzsüzleştirin. Kremayı kullanana kadar buzdolabına kaldırın.
Pandispanyayı ve bisküvileri ıslatmak için su, nescafe ve meyve likörünü karıştırın. Pandispanyanın alt katını pasta standına ya da düz bir zemine alıp iç kısmını nescafeli karışımla ıslatın. Hazırladığınız kremayı buzdolabından alıp bolca üzerine sürün. Daha sonra 10 adet bisküviyi nescafeli karışıma batırıp kremanın üzerine dizin ve üzerine damla çikolata serptikten sonra bir miktar daha krema sürün.
Pandispanyanın ikinci katını iç kısmı üste gelecek şekilde pastanın üzerine yerleştirin ve tekrar nescafeli karışımla ıslatıp kalan kremayı pastanın üzerine ve yanlarına sürüp pastayı tamamen kremayla kaplayın.
Kalan bisküvilerle pastanın çevresini resimdeki gibi süsleyin ve pastayı bu şekilde buzdolabına kaldırın.
Çikolata sosunu hazırlamak için tereyağını eritip sıcakken içine kırılmış çikolataları atıp kısık ateşte karıştırarak pürüzsüz bir sos elde edin ve ılınmaya bırakın.
Pasatyı buzdolabından çıkarıp üzerine damla çikolata ve toz kakao serpin. Hazırladığınız çikolata sosunu resimdeki gibi üzerine gezdirip yanlarından akmasını sağlayın ve üzerine hindistan cevizi serperek süsleyin.
Pastayı en az 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Ertesi gün daha da güzel oluyor.
|
Anahtar Kelimeler: Damla Çikolata Tiramisu İtalyan Süt Un Labne Çikolata Sosu Nescafe PandispanyaYumurta
|
Gönderen: Yönetim
|
Süre: Belirtilmemiş |
|
| |
|
|